Minden ami tabló... Pest, Fejér és Veszprém megyékben

Így készült – nyelviskolás 3D tabló (2. rész)

A készülőben levő 3D-s tablónk már kezd hasonlítani majdani önmagára: kész a háttér, félig-meddig kész a központi térbeli rész, de még jónéhány (főleg) térbeli elemet le kellett gyártani ahhoz, hogy igazándiból késszé legyen nyilvánítva a mű.

100_7928_ (Small)Egyik ilyen térbeli egység maguk a térbetűk. Kétféle térbetűt gyártottam le: a fő feliratot 20-as mély térbetűk, míg az alatta levőt 3-as farost-lapok alkotják. Miután asztali dekopírral kivagdostam őket, a festésük következett, és amíg szárogatták magukat a neonfényben, addig félreraktam őket.

 

 

100_8024_ (Small)Következett a postaláda és a telefonfülke. Mindegyik azt a célt szolgálja, hogy – túl azon, hogy elég jellegzetes angol cuccok – fényképek hordozói legyenek, magyarán 1-1 diák képe ragasztódik majd rá idővel. Mindegyiket fából készítettem el, faléceket vágtam, bizonyos szögben egymáshoz ragasztottam őket, megcsiszoltam, majd végül befestettem.

A telefonfülke annyira nem is, de a postaláda annál inkább macerásnak tűnt. Több részletből állt össze az elem, közben ügyelni kellett arra is, hogy akkora helyet hagyjak az elején, ahol még a tablókép el fog férni. Kellett még ráraknom némi díszítést is, amit egy dekor miniléc alkotott, illetve a lezáró felső részt külön meg kellett faragnom habkartonból.

 

Az alapszínt már ebben a fázisban megadtam a két elemnek, de némi finomítás (főleg a telefonfülkénél) később még sorra került, amit airbrush-pisztollyal oldottam meg.

 

100_8107_ (Small)Ezek után újra rátértem a buszra, finomítani kellett a kinézetét, hogy ne olyan ormótlan legyen, ahogy legutóbb hagytam. A széleit lekerekítettem, meg a belső részeinél is, közben a szükséges helyeken gitteltem, majd csiszoltam, majd gitteltem, majd csiszoltam…

Az ablakoknak is megadtam a végső kinézetüket, feketére festettem őket. A tervezet szerint itt az ablakokban is képek helyezkednek majd el, illetve a busz tetején is majd.

100_8141_ (Small)Aztán az egész busz is megkapta a jellegzetes piros színét, majd miután megszáradt, némi lakkot is adtam neki, hogy tényleg hasonló legyen a kinézete egy busz karosszériájához.

A busz tetejére ezután felraktam és rögzítettem a későbbiekben szintén képeket hordozó fa lapocskákat, persze ezek is mind pirosak. Szóval alakul a jószág.

Még egy térbeli elemet kellett legyártani, hogy teljes legyen a kép, illetve a meglevőket finomítani, készre csinálni. Ez az utolsó elem a nyelviskola logója 3D-ben, egy dekorációs gömbre fújtam fel a dizájnt pisztollyal.

100_8185_ (Small)És innentől pedig már nem volt egyéb feladatom, mint az összes elemet rögzíteni az alapon, adni az egész tablónak egy keretet, amit aztán le is festettem és voilá… kész a tabló.

 

Hát, nem pár óra volt a legyártása, de megérte a fáradságot, meg persze szerettem is csinálni.

 

Ha hasonló ötletetek van a tablótokat illetően, nyugodtan keressetek meg, mi formába öntjük elképzeléseiteket!

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0
    0
    Kosár tartalma
    Kosár üres