A tablófotózás menete

fotózás


A tablófotózást az adott iskola egyik termében tartjuk, ahova professzionális mobil műtermi felszerelésünket visszük: mobil-háttereket, profi stúdióvilágítást stb. A fotózáson érdemes megjelenni (kivéve természetesen a betegség miatti távolmaradást), ugyanis a fényeket ott és akkor a helyszínen igazítjuk be, ami egy második fotózás alkalmával már nem ugyanaz.


A fotózás során mindenkiről min. 15-20 felvételt készítünk, amiket azonnal vissza is lehet nézni laptopon, így az adott beállításokon azonnal tudunk is korrigálni, ha másmilyen szögből szeretnétek a tablófotót. Bármennyiszer vissza lehet így ülni a kamera elé, nincs korlátozva.


Az egyéni tablófotózások végén lehetőség van csoportfotózásokra, amikor többen összeálltok korlátlan számú fénykép erejéig, és természetesen ezek közül is rendelhettek.


Tanárok fotózása díjtalan.

képek kiválasztása


Többféle stílusú és árnyalatú fényképháttér közül lehet választani, amiket természetesen a tabló stílusával összhangban segítünk a diákokkal együtt közösen előre kiválasztani.


Magát a tablóra kerülő képet már a fotózás alkalmával is ki tudjátok választani, de feltöltjük őket egy jelszavas webgalériára is, így akár otthonról is megtekinthetőek és kiválasztható a kért fotó. Szoktuk javasolni, hogy a fotózás alkalmával kiválassza mindenki a képét, mert így sokkal gördülékenyebben tudunk haladni a tablóval is.


Miután az egész osztályban mindenki kiválasztotta a fotóját, onnantól számítva 8-10 napon belül készen vannak a retusált képek.

retusálás


A fotózás alkalmával készített képek közül az általatok kiválasztott képet retusáljuk, de csak a legminimálisabb korrekciókat hajtjuk végre a képeken, ügyelve arra, hogy természetesek maradjanak a vonásaitok. Sajnos sokan szoftveresen lényeges arcrészleteket is (pl szemöldök, orr stb) kiretusálnak, mi viszont manuálisan dolgozunk, így minden arcrészlet megmarad eredeti kinézetében, kivéve az apróbb bőrhibákat.


Lehetőség van több kép retusálását is kérni egyidejüleg, díj ellenében.


retusálás: előtte / utána