Gyakran ismételt kérdések

Hogyan zajlik a fényképezés?

A fényképezés az osztállyal leegyeztetett időpontban történik az iskolában, vagy ha az iskola nem járul hozzá az ottani fotózáshoz, akkor műtermünkben. Az iskolai fotózáskor egy professzionális mobilstúdiót állítunk fel pl osztályteremben, tornateremben, könyvtárban vagy ahol az iskola helyet biztosít. Az előre megbeszélt fotóháttér előtt fényképezzük a diákokat, tanárokat. Ott a helyszínen a képek megtekinthetőek, akar ki is lehet választani őket, de otthoni képválasztásra is lehetőség van, mivel minden képet egy jelszóval védett online galériába töltünk fel. Baráti és csoportképek készítésére is lehetőséget biztosítunk.

Mikorra készülnek el a fényképek?

A tablófényképezéstől, vagy ha otthoni kiválasztást választjátok, akkor a fényképrendelés leadásától számított maximum 8-10 napon belül elkészülnek a retusált kész papírképek. Ha digitálisan kértétek ezeket, akkor ez az idő pár nappal rövidebb lesz. Utánrendelési lehetőséget minden esetben biztosítunk az összes olyan fotóból, ami a tablófényképezés alkalmával készült. A fényképek utánrendelési árait itt megtaláljátok. A hagyományos papírképeken túl fényképes ajándéktárgyak is rendelhetők: hűtőmágnes, kulcstartó, kasírozott kép, vászonkép, képkeret stb. egy megrendelőlap segítségével.

A fényképeket retusáljátok?

Igen, a tablóképeket, amelyeket kiválasztotok és megrendeltek, szolidan retusáljuk. A fényképcsomagjainkban személyenként 1 db kiválasztott fénykép retusálását adjuk, de lehetőségetek van egyéni retus kérésekre is, amennyiben az kivitelezhető. A természetes, szolid, letisztult retusálás hívei vagyunk, tartózkodunk minden olyan drasztikus "beavatkozástól", amelyek természetellenessé tehetnek egy képet. További plusz fényképek retusálására is van mód, akár csomagon felül is. Ennek plusz költsége 800.-fő/retus.

HA FURÁN ÁLL A HAJAM A KÉPEN, VISSZAÜLHETEK MÉG EGY FELVÉTELRE?

Igen, természetesen! Előfordul az ilyen, hogy mire a kamera elé kerülsz, addigra nem áll már a legtökéletesebben a hajad vagy látod, hogy jobban kellett volna mosolyognod. Ez esetben visszaülhetsz a kamera elé és az adott kép „hibáját”,  ami nem tetszik neked a legutóbbi beállításon, azt kijavítjuk újabb felvétellel. Ezek a fényképek nektek készülnek és nagyon sokáig az iskola falán, rokonok szekrényén láthatjátok viszont. Mi azért dolgozunk, hogy akár évek múltával is megelégedve vegyétek kezetekbe az elkészült fényképeket!

Mennyi idő alatt készül el a nagytabló?

Mivel grafikus és fényképész dolgozik, ezért amikor a retusált képek még a nyomtatásukra várnak, addig a digitális kópiáik már a grafikus gépén vannak, így ő már tud velük dolgozni, nem kell egy külsös fotós esetén a másikra várni. Ezzel időt spórolunk és így a tabló max 30 nap alatt elkészülhet, keretezve, üvegezve, szállítva. Egy dolog van, amire viszont nektek kell figyelni, mert ebben nem tudunk 100%-ban segíteni. Ez pedig a Tanárok képei. Miért is? Mert ha egy Tanár késve adja le (vagy nem adja le) a rendelését vagy a fotózásra nem tudott eljönni és saját képet ad le határidön kivül, akkor addig a tablót sem tudjuk a nyomdába elküldeni. Mivel a Tanáraitokat ti ismeritek a legjobban, nektek kell nekik szólni, noszogatni őket, mert ezen csúszhat a tabló átadása!

SZERETNÉNK SMINKEST A TABLÓFOTÓZÁSRA, EBBEN IS TUDTOK SEGÍTENI?

Igen. Kolléganőnk szívesen áll rendelkezésetekre, aki komoly referenciákkal rendelkezik, dolgozott számos országos magazinnak, illetve kereskedelmi TV-knek. A fényképezés napján amennyiben szeretnétek, az iskolában elkészíti a profi sminketeket. Kérünk titeket, azt vegyétek figyelembe, hogy csak 5 fő felett tudjuk ezen szolgáltatásunkat biztosítani. A helyszíni sminkes szolgáltatás ára osztályonként 2.000.- ft/fő 10 fő alatt, de ha többen vagytok, mint 10 fő, akkor 1.500.-ft/fő az ára. (Fejér megyében)

További információt kaphattok kolléganőnktől, Paál Brigittától az alábbi tel.számon: +36705488146

HOGYAN TUDUNK MEGHÍVÓT RENDELNI?

Ezen a linken keresztül az online megrendelő segítségével, de email-ben is tudtok meghívókat rendelni, amelyik nektek kényelmesebb. A rendelésnél mindenképpen szükségünk van a rendelt meghívó számára, a rendelési darabszámra, iskola és osztály nevére, jelzésére, a diák- és tanárnévsorra, idézetre, illetve a határidőre is, amikorra el kell készülniük a meghívóknak. Két hét alatt tudjuk legyártani a meghívókat, amiket előre egyeztetve futárszolgálattal küldünk az általatok megadott címre. A csomagolás és szállítási költség a csomag méretétől függően 2.000 – 2.500 forint. Minimum rendelési mennyiség: 30 db meghívó/osztály, egyes meghívóknál 100 db/osztály.

HOGYAN FIZETÜNK A FÉNYKÉPEZÉSÉRT?

A fényképezéskor Székesfehérvár 25 km-es körzetében kiszállási díjat nem számolunk fel, egyéb esetekben 100 F/km kiszállási díjat kérünk kiszállásonként. A kiszállási díj a fotózás illetve a KOMPLETT-csomag árán felül értendö. A fényképezés és a kész papírképek árát a fotós kollégának, míg a nagytabló árát a grafikusnak kell fizetnetek. A fényképek elkészítése elött nem kérünk előleget. Amikor a fényképek elkészültek és kiszállításra kerülnek az iskolába, akkor kell a fényképek ellenértékét a fotós kollégának odaadni, aki tételesen elszámol az osztállyal.

HOGYAN ÉS KINEK KELL FIZETNI A NAGYTABLÓT?

A tabló munkadíjának 50%-át előlegként a tabló elkészülte előtt kell a grafikus kollégának átadnotok, aki ezt külön megrendelőlapon 2 példányban rögzíti, egyéb más fontos információkkal együtt, amit megrendeltek a tablóval kapcsolatban pl.: tabló mérete, háttere, keret fajtája, grafikai munka, kiszállítás stb. A tabló árának fennmaradó másik felét pedig a tabló átvételekor kell átadni a grafikus kollégának, aki tételesen elszámol az osztállyal.